تاریخچه
سال ۱۸۸۶ را میتوان سرآغاز پیشرفت صنعت آلومینیوم دانست زیرا در این سال بود که هال هرولت موفق به کشف روش جدیدی شد که در آن عمل الکترولیز الومینا در حضور کریولیت مذاب و محیط فلوراید صورت گرفت و آلومینیوم با درجه ی خلوص ۹۹درصد تهیه گردید با نگرش به تحولات جهانی مانند افزایش جمعیت آلودگی فزاینده محیط زیست ناخوشایند به نظر رسیدن وضع اقتصادی جهان و تاثیر و تاثر بازهم بیشتر کشورها انچه در مورد اکثر صنایع مطلوب به نظر می رسد پرهیز از آلودگی محیط زیست پایین بودن قیمت مصرف پاسخ گویی به سلیقه پیچیده و قابلیت دسترسی سریع است اهمیت این فلز با توجه به موارد فوق الذکر در جهان امروز بیشتر مشخص میشود با توجه به مسائل ذکر شده جای تعجب نیست این فلز در صنایع کشتی سازی هواپیما سازی اتومبیل سازی ساختمان سازی کاربرد فراوان داشته باشد بطور مثال آلیاژهای مختلف آلومینیوم در صنعت ساختمان بسیار و به وفور تاکنون استفاده گردیده است اگرچه استفاده آن در سازه امریست نو و بدیع که با توجه و مسائل ساختمان سازی در ایران بهترین پاسخ را هم در جهت سبک سازی و هم از جهت اقتصادی و در نهایت خودکفایی در صنایع مختلف ایجاد خواهد کرد.

کاربردها
کاربرد مختلف آلومینیوم در صنایع گوناگون پهنه ای پس وسیع دارد که از جمله آنها می توان به صنایع هواپیما سازی، خودروسازی، ساختمان سازی، کشتی سازی، راه سازی و پل سازی، صنایع نظامی و دفاعی، لوازم خانگی و تجهیزات برق و … اشاره کرد.
برخی از کاربردهای فراوان آلومینیوم عبارتاند از:
حمل و نقل (اتومبیلها، هواپیماها، کامیونها، کشتیها، ناوگانهای دریایی، راهآهن و…)
بستهبندی (قوطیها، فویل و…)
ساختمان (درب، پنجره، دیوار پوشها و…)
کالاهای با دوام مصرفکننده (وسایل برقی خانگی، وسایل آشپزخانه،…)
خطوط انتقال الکتریکی (هدایت الکتریکی آلومینیوم از مس بیشتر و از طلا کمتر میباشد اما استحکام مکانیکی ان در برابر کشش از مس کمتر میباشد و لذا برای ساخت هادیهای آلومینیوم به منظور استفاده در خطوط انتقال از هستهای فولادی برای تقویت استحکام ان در برابر کشش استفاده میکنند معروفترین هادی آلومینیومی با ویژگیهای بالا که در ۹۰ درصد خطوط انتقال استفاده میشود هادی ACSR میباشد.
ماشین آلات اکسید آلومینیوم (آلومینا) بطور طبیعی و به صورت کوراندوم، سنگ سنباده، یاقوت و یاقوت کبود یافت میشود که در صنعت شیشهسازی کاربرد دارد. یاقوت و یاقوت کبود مصنوعی در لیزر برای تولید نور همنوسان بکار میروند. آلومینیوم با انرژی زیادی اکسیده میشود و در نتیجه در سوخت موشکهای با سوخت و دمازاها مورد استفاده واقع میشود.
